Kinder- en jongerencoach Maaike


Op de hoorns

Deze foto van een aantal jaar geleden is gemaakt, een paar seconden voordat ik door dit prachtige dier achterna werd gezeten en op de hoorns werd genomen. Letterlijk. Au.

Het liep af met een sisser en ik heb er (in tegenstelling tot mijn moeder) smakelijk om gelachen. Ik kan niet anders dan toegeven dat ik soms (iets te) weinig angst ken en dat ik daardoor wel eens roekeloos ben en te grote risico's neem. Noem het naïviteit; ik noem het liever een rotsvast vertrouwen in de goede afloop. :)

En hoewel ik niemand (en zeker geen kinderen :) ) wil aanzetten tot roekeloos gedrag, zijn er toch een hoop kinderen die het 'op safe spelen', die geen risico's nemen, die spannende situaties uit de weg gaan en die voortdurend de veiligheid (bijvoorbeeld bij hun ouders) opzoeken. Als ze daarvan (in hun ontwikkeling) geen hinder ondervinden, is het niet zo erg. Maar soms ondervinden kinderen nadelen van hun hang naar veiligheid en lopen ze er dingen door mis.

Kan jouw kind wel een klein beetje extra dapperheid gebruiken? Of zou het graag iets willen durven wat het nu niet durft? Neem een kijkje op www.coachmaaike.nl of stuur een berichtje naar info@coachmaaike.nl. Als je durft! ;)