Wandelcoaching: Hoe werkt het?

Tijdens een vrijblijvende telefonische kennismaking bespreken we kort wat er speelt en waar je mee aan de slag zou willen gaan. Meestal geef ik je al één of meerdere verdiepende vragen mee om de vraag waarmee we aan het werk gaan helder te krijgen. Vervolgens maken we een afspraak op een voor ons allebei geschikte locatie.

Tijdens de coachingssessie beginnen we doorgaans met het helder krijgen van de hulpvraag: Welke vraag leeft er? Waar komt de vraag uit voort? Stel je wel de juiste vraag?

Hierna nemen we een moment van stilte. We maken bijvoorbeeld een korte stiltewandeling, doen een ontspanningsoefening of geleide meditatie. Het doel ervan is om de vraag even in te laten dalen, en contact te maken met je lijf, je gevoel en je intuïtie.

Daarna kan het gesprek alle kanten op gaan. Het kan zijn dat we wandelend praten over het thema, maar het kan ook zijn dat we niet praten maar in de natuur aan de slag gaan met krachtige oefeningen. Onderweg zetten we de symbolen van de natuur in. Eigenlijk altijd komt er wel iets op ons pad dat perfect past bij het thema van de sessie. Denk aan een kruispunt of wegblokkade, een prachtig uitzicht of een stevige regenbui, passerende dieren of het geluid van de wind.

We beëindigen de sessie met een moment van reflectie. Wat neem je mee uit de sessie? Ga je vervolgstappen zetten? En maken we een vervolgafspraak of heb je voldoende om zelf mee verder te kunnen?

Praktische zaken

De coachingssessie gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Alleen bij extreem weer zullen we er in overleg voor kiezen om de sessie in mijn praktijkruimte aan huis plaats te laten vinden of te verplaatsen naar een ander moment.

Draag prettige wandelschoenen die een beetje vies mogen worden, en draag kleding die past bij de weersomstandigheden. Neem eventueel een flesje water mee.

Houd er rekening mee dat er op de meeste locaties geen toilet is.

Een wandelcoachingssessie duurt meestal rond de 75 tot 90 minuten.

Telefonische kennismaking: Gratis
Wandelsessie van 75-90 minuten: € 90

De wandelcoaching wordt gedaan op een door mij gekozen locatie. Afspreken op een andere locatie is ook mogelijk, tegen reistijd- en reiskostenvergoeding.

Laat het me weten als er (fysieke) omstandigheden zijn waar ik rekening mee moet houden.

Op de wandelsessies zijn de algemene voorwaarden van toepassing die je onderaan deze site kunt vinden.