Ontladen

Ontladen

Skates aan en gaan! Een uurtje stevig tegen de wind in skaten om me af te reageren en te ontladen.

In onze Westerse wereld wordt zelfbeheersing enorm gewaardeerd. Of overgewaardeerd? Niet te hysterisch of te lang huilen, niet schreeuwen bij boosheid… En hoewel ademhalingstechnieken, mindfulness en yoga fijne manieren zijn om ruimte te geven aan je emoties of om wat spanning kwijt te raken, kan spanning zich soms toch behoorlijk opbouwen in je lijf. En dan is het fijn om even fysiek te ontladen!

Op welke manier mag jouw kind zich even ontladen als hij/zij na een lange schooldag met veel overprikkeling thuiskomt? Mag jouw kind zijn zelfbeheersing even verliezen bij boosheid of verwacht je dat hij het inslikt? Mag jouw kind heel hard huilen (ook als dat overdreven lijkt) of ben je geneigd om ‘sssst stil maar’ te zeggen?

En welk voorbeeld geef jij als ouder als het gaat om omgaan met opgebouwde spanningen? Vind jij dat je je af en toe even lekker mag laten gaan? Wat is voor jou de manier om je even lekker af te reageren?

Kan jouw kind of jouw gezin wat hulp gebruiken bij het ontladen en omgaan met emoties en spanningen? Stuur me een mailtje (info@coachmaaike.nl) of kijk op www.coachmaaike.nl!

Sat, 25 May